It's so good to eat

We proudly present to You Bonito's culinary show „It's so good to eat“. We will try to make it possible for everyone to make a small trip from everyday's kitchen and to prepare something special once in a while.

Hljebčići sa paradajz sosom i junetinom

Paradajz sos je odličan prilog uz različite vrste jela ali u nedostatku svega, može da Vam posluži i kao glavno jelo. Paradajz sos sadrži 40 antioksidansa polifenola koji sprečavaju oksidativni stres, koji oštećuje srčani mišić. Samim tim, ako redovno konzumiramo ovaj sos, smanjujemo i rizik od nastanka srčanog udara.

Suvlaki

Suvlaki su grčki ražnjići. Možete ih servirati i kombinovati kako god želite. Uz krompir, salatu ili kao sendvič. Naš kuhar Deni se odlučio sa svinjski file, jer je upravo to i orginalni grčki recept, ali vi naravno birate meso koje god želite.

Piletina za dvoje

Piletina je vrsta mesa koju domaćice najčešće pripremaju. Ovog puta, piletina u kombinaciji sa mnoštvom začina, sa malo drugačijim pireom , daje poseban karakter ovom jelu. Idealan način da dođete do jednostavnog, zdravog i super ukusnog ručka.

Pica tava

Zanima Vas kako da napravite brzu i ukusnu picu iz tave? Kuhar Deni napravio je ne jednu, nego tri različite pice i želi da podijeli tajnu spremanja sa vama. Sve što treba da znate o pripremi ukusne pice, možete da pogledate u ovom videu.

Pasticio

Pistacio (grčke lazanje) je jelo koje se često nalazi na Grčkim trpezama. Uz mnoštvo korisnih savjeta kuhara Denija, napravite fantastični Pasticio.

Zdravo pohovana piletina

Zdravo pohovana piletina je jelo koje možete pripremiti na malo drugačiji način. Otkriće za vaša nepca. Kao što kaže kuhar Deni: ''današnja emisija je u zdravom tonu''.

Skriveni zdravi sos

Šta to naš kuhar skriva? Pogledajte i otkrijte tajnu čarolije spremanja zdravog sosa. Skriveni zdravi sos može se kombinovati na razne načine, pogodan za vegetarijance, a i djeci bi mogao biti zanimljiv izazov.

Rižoto na 4 načina

Rižoto je uvijek dobrodošao kao prilog uz razna jela, ali može da bude i kompletan obrok. Naš kuhar Deni pripremio Vam je nekoliko ideja za fantastična jela koja možete brzo i lako da spremite.

Cezar salata

Cezar salata je pravi izbor za zdrav i ukusan obrok. Jedna od najpoznatijih i najpopularnijih salata na svijetu. Iako mnogi na prvu misle da je ova slavna salata dobila ime po velikom rimskom caru, jelo koje je neizbježna stavka na skoro svakom restoranskom jelovniku, autorsko je jelo italijanskog kuhara Cezara Kardinija.

Salata od morskih plodova

Najveći izvor joda predstavljaju morski plodovi, pa ih je poželjno koristiti u ishrani. Jod pripomaže proizvodnji hormona štitne žljezde. Za ljubitelje morksih plodova, ova salata je ukusan i lagan obrok, koji okrepljuje cijeli organizam.

Frigane lignje i majonez sos

Morski plodovi su bogati bjelančevinama, imaju nizak sadržaj masti i malu energetsku vrijednost. Lignje, račići i rakovi, čak, imaju veoma visok sadržaj holesterola i zato ih treba konzumirati povremeno. Vrlo je važno da lignje budu pripremljene pravilno kako bi se dobio savršen okus, a naš kuhar Deni Vam nudi upravo to.

Ćuretina sa medom i senfom

Med se odlično slaže sa različitim začinima. Ćuretina sa medom i senfom će Vas sigurno ''kupiti''. Ukusna i ima mješavinu slatkog i slanog. Ovaj recept je upravo kombinacija svega toga i vrlo se jednostavno priprema.

Povrće u rerni

Povrće je riznica vitamina i minerala, ima ljekovito dejstvo i zato bi svakodnevno trebalo da se nađe na našoj trpezi. Umjesto uobičajnog pečenog povrća, pokušajte sa povrćem iz rerne. U kombinaciji sa mesom ovo izuzetno ukusno jelo uvijek je dobro došlo, jer je jednostavno za pripremiti.

Pica sa špinatom

Špinat je bogat nutritivima, poput folne kiseline, vitamina K i A potrebnima za održavanjem ravnoteže zdravlja. Pozitivno utiče na krvne sudove, srce, krvnu sliku i holesterol. Pica obogaćena špinatom će učiniti vašu uobičajnu picu totalno drugačijom.

Piletina u kornfleksu

Kornfleks je izrazito zdrav i hranljiv proizvod dobijen iz kukuruza. Bogat je skrobom, proteinima i mineralima. Piletina i kornfleks su namirnice koje se mogu spojiti na zanimljiv način. Hrana pohovana u kornfleksu ima mnogo bolji ukus, ali i izgled.

Kroketi od patlidžana

Moćni sastojci koji se nalaze u kori i mesu patlidžana veoma su korisni saveznici u borbi koju svakog dana vodimo za zdravlje. Tokom ljetnjih vrućina je posebno dobro u svoj jelovnik uvrstiti i patlidžan. Bogat je kalijumom, koji u saradnji sa natrijumom reguliše nivo vode u tijelu i normalizuje rad srca.

Sote Stroganov

Sote Stroganov je popularno jelo od mesa koje se sprema na različite načine i od različitog vrsta mesa. Za Sote Stroganov možete koristiti meso po izboru, naš kuhar Deni se odlučio za biftek. Takođe, često recept za Sote Sorganov ima kao prilog rižu, a vi možete da koristite priloge koji su vama najukusniji i na taj način dođete do svoje najbolje kulinarske kombinacije.

Pileća Azija

Evo jednog recepta koji će miris i ukus Azije donijeti u vašu kuhinju. Spremite piletinu na malo drugačiji način, osjetite duh Azije na Vašem tanjiru i uživajte u egzotičnom ukusu. Izuzetno meka piletina koja se topi u ustima, bogatstvo okusa miješanog povrća je idealna za sve koji vole egzotična jela.

Karfiol i sir za vegetarijance

Karfiol pruža mnogo mogućnosti za improvizaciju u kulinarstvu, a vašem organizmu će obezbjediti mnogo korisnih sastojaka. Karfiol kao glavni junak ove epizode, dobar je izvor vlakana, proteina, fosfora, kalijuma i ima visok sadržaj vitamina C. Za lagani ručak ili večeru, karfiol i sir za vegeterijance je odlično i brzo jelo. Ovako spremljen karfiol ješće i oni koji ga inače ne vole.

Punjene zapečene palačinke

Ukoliko ste u stalnoj dilemi šta pripremiti za ukusan ručak, a da oduševite sve ukućane, ovdje Vam donosimo Denijev predivan recept za punjene zapečene palačinke. Jelo koje mnogi ljudi obožavaju, posebno zato jer se s njima može eksperimentisati.

Kobasice sa povrćem i rižom

Riža je lako probavljiva, blago djeluje na probavni trakt i ne izaziva poteškoće u probavi. Riža je idealan prilog uz razne vrste jela, brza i jednostavna za pripremu. Kobasice sa povrćem i rižom, oduševiće ljubitelje malo pikantnijeg okusa.

SPECIJAL

Jest' dobro jest' SPECIJAL je epizoda u kojoj smo izdvojili najzanimljivije, najukusnije kao i najsmješnije momente serijala. U epizodi SPECIJAL potražite ''specijalni Bonito obrok'' i iznenadite sebe i svoje najmilije.

Tuna Mexico

Tuna je jedna od najzdravijih riba koju bi trebalo češće da dodate u Vašu ishranu. Odličan je izvor proteina i omega 3 masnih kiselina. Tuna Mexico je fino, aromatično jelo. Bogatstvo boja je ono što ovom jelu daje posebnu čar.

Pica sendvič

Savršeni spoja dva omiljena jela. Pica sendvič se brzo pravi, nije skup, a ima ukus pice. Mnogo razloga da postane jedan od Vaših omiljenih sendviča. Pica sendvič možete spremati na različite načine, a kuhar Deni će to uraditi u svom stilu.

Ćuftice u paradajz sosu

Napravite izvrsne ćuftice u paradajz sosu. Najčešće se poslužuju sa krompir pireom, a kuhar Deni se odlučio da ih pripremi sa rižom. Ćuftice u paradajz sosu prosto privlače svojim izgledom i kombinacijom ukusa u tanjiru.

Zapečena palenta sa blitvom

Palenta je veoma korisna namjernica, daje energiju i ne prestavlja teret za želudac. Pogodna je kao prilog mnogim jelima, ali isto tako može da se iskoristi kao glavno jelo. Blitva kao jedna od najzdravijih povrća, poznata po svom blagom okusu, odlično će se slagati sa palentom.

Taljatele sa piletinom i gorgonzolom

Taljatele su tjestenine koje imaju oblik dugačkih, pljosnatih traka. Serviraju se kao prilog jelima od mesa, povrća, morskih plodova i mnogih drugih jela. Piletina i gorgonzola su odličan gastro par, a gorgonzola zbog svog specifičnog ukusa daće posebnu čar ovom jelu.

Piletina sa povrćem u jednom loncu

Piletina sa povrćem u jednom loncu je jelo koje će vas osvojiti svojim šarenilom boja i bogatim okusom! Ovo jelo se brzo i jednostavno priprema, a možete ga spremiti i sa drugim vrstama mesa.

Šareni ražnjići

Želite li iznenaditi prijatelje i porodicu ukusnim i lijepim obrokom pripremite šarene ražnjiće. Šareni ražnjići su idealni za dolazak ljeta. Ovi ražnjići se mogu peći na roštilju, u tavi ili čak u rerni. Interesantni šareni ražnjići u kojim će svi uživati.

Batak sa ružmarinom u bijelom vinu

Intenzivan miris ružmarina mnoge će asocirati na dobru hranu. Svaki ljubitelj kuhanja rado koristi ovaj divan začin u pripremi hrane. Ružmarin povoljno djeluje na metabolizam, čineći teška i masna jela lakše svarljivim.

Čorba sa pet vrsta gljiva

Ljetnja idealna hrana su naravno gljive. Bogate su bjelančevinama, mineralima, vitaminima i niskokalorične su. Mogu se koristiti sirove, marinirane, pržene, kuhane, sušene. Kombinacija pet vrlo ukusnih gljiva će Vas ostaviti bez daha.

Povrće sa nudlama

Ovo jelo će se posebno svidjeti vegetarijanci. Obilje povrća i tofu sir mu daju karakterističnu notu. Tofu sir (proizveden od soje) izuzetno je bogat izvor proteina, pa je to razlog zašto je dobar za mišićnu masu.

Italijanska krompir salata

Svima nam je dosadila klasična krompir salata. Kuhar Deni je pripremio nesvakidašnje jelo koje je idealno za ljeto. Italijanska krompir salata je lagana i ukusna. Veoma je praktična jer je možete poslužiti i kao prilog, a isto tako kao hladno i toplo glavno jelo.

Ranch dressing i šarena salata + smoothie i voćna salata

Šarena salata zajedno sa Ranch dresingom uljepšaće Vašu trpezu svojim divnim bojama. Mirisna, zdrava i ukusna salata je takođe veoma praktična jer nije termički obrađena. A osvježenje će biti kompetnije kada zasladite sa koktelom od raznovrsnog voća.

Brancin sa prezlom

Morska riba, naročito brancin, bogata je jodom, kalijumom, natrijumom i bakrom. Brancin je jedna od najcjenjenijih riba u moru, pa je zbog čvrstog i ukusnog mesa sa malo kostiju, vrlo tražena riba u kuhinjama. Jelo koje će oduševite sve ljubitelje ribe.

Denina

U malo drugačijoj epizodi imamo raznovrstan meni. Od zdravih hljebčića, salate sa dresingom, krem čorbice od povrća, ukusnog namaza. Sve ovo možete jednostavno pripremiti, a prije svega je hrana koja je zdrava i lagana. Znanja i vještine koje imaju kuhar Deni i njegova djevojka Nina će vas oduševiti, te Vam pripremiti niz kulinarskih majstorija.

Punjene lignje

Lignje su izvor proteina i sadrže bakar koji je bitan za apsorpciju i metabolizam željeza, te formiranje crvenih krvnih zrnaca. Lignje su nezaobilazan dodatak jelima mediteranske kuhinje. Svojim oblikom pogodne su za punjenje raznim nadjevima.

Pileći nugeti i krompir

Piletina i krompir su već uobičajna kombinacija. Međutim pileći nugeti su hit koji će učiniti da vam ta kombinacija i ne bude tako uobičajna. Hrskava, primamljiva hrana vrlo je popularna jer se brzo i jednostavno priprema. Idealno za druženje sa prijateljima, dok gledate utakmicu ili dok ste negdje na roštilju.

Specijal uz Vrbas

Za sve ljubitelje ukusne i zdrave hrane, pripremili smo riblje specijalitete.

Špageti na 4 načina

Jednostavni sastojci i priprema su glavna odlika ovog jela. Kreacija u kojoj rado uživaju i mali i veliki ljubitelji špageta.

Laks kare sa šampinjonima

Laks kare spremite zajedno sa šampinjonima i fantastičan ukus je zagarantovan. Meso uz dodatne sastojke može da bude pun pogodak za glavni obrok.

Vegetarijanski bolonjez

Napravite tradicionalni talijanski sos na nešto drugačiji način. Pomiješajte ukusne, zdrave, nemesne namirnice u bolonjez sos i uživajte!

Rolovana piletina sa svježim sirom

Rolovanu piletinu idealno je spremati za posebne prilike, takođe dobra stvar je to što ona može da se služi i topla i hladna. Ukoliko ste od onih ljudi koji zaista uživaju u hrani, ovo je pravi recept za vas.

Specijal na selu

Meso ispod sača je zasigurno jedno od najukusnijih jela. Uz dosta povrća, ovo jelo će sigurno biti razlog više za drugi zalogaj. Sve to zasladite slasnim domaćim džemom od šljiva.

Kiparske šnicle

Spremite vašim najdražim osobama ukusne šnicle. Ovaj recept po izvornom obliku je kombinacija junetine i svinjetine, ali možete i da korisitite samo jednu vrstu mesa. Prava vrhunska gastronomska kombinacija u kojoj će svi uživati.

Lagani doručak

Doručak je najvažniji obrok. Poželjno je da bude jak i obilan, ali istovremeno i zdrav. Dajemo vam prijedlog za doručak kojim ćete dan započeti uz puno energije.

Kolokythokeftedes & Melitzanosalata

Šnicle od tikvica su savršen način da potrošite višak tikvica iz vaše bašte ili frižidera. Ovaj recept možete služiti kao prilog ali i kao lagano glavno jelo. Šnicle od tikvica, zajedno sa salatom od patlidžana su specijalitet koji će se posebno svidjeti vegetarijancima.

Juneći burger

Za sve fanove burgera ovo će biti užitak za sva čula. Pogledajte jednostavne savjete našeg kuhara koje treba pratiti ako želite pripremiti ukusan hamburger.

Specijal u Tropicu

Kada nemate puno vremena da spremite neko jelo, a želite osvježavajući i konkretan obrok pravo je vrijeme da napravite sendvič, slani pršut i sočnu, slatku dinju. Dinja i pršut su klasična i nepogriješiva kombinacija. Napravite savršeno jelo uz savjete naših kuhara.

Biftek sa rižom i pečenim paprikama

Naš kuhar za vas sprema sjajan biftek na jedan veoma zanimljiv način. Biftek je meso vrhunskog kvaliteta i izuzetnog ukusa. Izvrsno jelo ako se pripremi na pravi način.

Piletina sa karijem i kurkumom

Piletina je veoma zahvalna, jer je možete veoma brzo pripremiti na mnogo načina. Ovaj put donosimo vam odličan recept za piletinu sa karijem i kukrumom. Ovo je specifično jelo izuzetnog izgleda i ukusa.

Zapečene tikvice i tjestenina sa 4 vrste sira

Ukusne i zdrave zapečene tikvice i tjestenina sa sirom su idealan prijedlog za obrok bez mesa. Bilo za ručak ili za laganu večeru, sa ovim receptom nećete pogriješiti.

Rolovana teletina sa špinatom i sirom

Teletina je cijenjena kako zbog ukusa tako i zbog hranljive vrijednosti. Sočno aromatično pečenje sa preljepim povrćem. Uz malo vještine, napravićete specijalitet koji će se dopasti baš svima.

Specijal uz Kastel

Cezar salata je jedna od najpoznatijih i najpopularnijih salata. Idealna za lagani ručak. Uživajte u vrhunsom kvalitetu i odličnom okusu recepata naših kuhara.

Rolovani batak u kari sosu

Kari je nezaobilazan u tradicionalnoj indijskoj kuhinji, takođe jedan je od najmoćnijih prirodnih lijekova. Dajte svom jelu karakterističan ukus pomoću moćnog začina.

Junetina "burginjon"

Junetina "burginjon" ili na burgundski način služi se uz kuvane krompire. Meso kuhano u umaku od crnog vina ima divnu aromu, sočno je i meko. Jednostavno i sa puno lakoće napravite savršenu junetinu. Prednost ovoga jela je što ga možete poslužiti u svečanijim prilikama.

Boršč

Boršč je tradicionalna ruska čorbica od cvekle, ima ugodan slatkasto-kiselkasti okus. Ova čorba je nevjerojatno hranjiva, ukusna i zdrava.

Čokoladni tart

Čokoladni tart je jako ukusan kolač moćnog čokoladnog kremastog okusa. Pravi izazov za ljubitelje čokolade. Veoma jednostavan za pripremu.

Specijal na zgradi

Provodite slobodno vrijeme uz prijatelje i porodicu uživajući u preukusnim delikatesima sa roštilja i osvježavajućom veselom lubenicom.

Pastrmka na četiri načina

Pastrmka je jedna od najkvalitetnijih riječnih riba, a da biste je što češće pripremali izdvojili smo Vam četiri načina pripreme.

Orada u pergamentu

Ova vrsta morske ribe može se spremiti na zaista puno načina, i svaki put, zadiviće ukusom kako vas tako i sve prisutne za vašom trpezom. Najčešće dolazi sa žara, ali pripremljena i na druge načine je veoma ukusna. Ovaj put orada iz rerne bila je izbor našeg kuhara.

Minestrone

Minestrone je gusta supa italijanskog porijekla sa povrćem, često uz dodatak tjestenine ili riže. Uobičajeni sastojci uključuju grah, luk, celer, mrkvu, mahune, grah i paradajz.

Laks kare u aromatičnoj kori

Meso pripremljeno u divnoj aromatičnoj kori, biće pravo zadovoljstvo za sva vaša čula. Jednostavna i ukusna delicija za cijelu porodicu, idealna je za savršeno spremljen ručak.

Etno Specijal

Etno specijal karakteriše raznovrsna, jaka i začinjena hrana. Naši kuhari će svoje recepte podijeliti sa svima. Ako ste gurman, uživaćete uz ove orginalne domaće recepte.

Piletina na tri načina

Piletina je jedna od najzdravijih vrsta mesa. Bilo koji dio, da li prsa, krilca ili batake, odlučite da pripremite za ukusan obrok savjetujemo vam nove kombinacije ukusa koje će vam dati potpuno novi šmek jelu.

Cheesecake

Odličan recept za popularni američki slatkiš, koji je po ukusu gotovo isti kao orginal. Prepoznatljiv ukus ovog dezerta je izbor za mnoge slatkoljubce.

Vegetarijanski čili

Vegetarijanski čili je zdravo, hranljivo, a veoma jednostavno jelo. Ovaj recept je prilagođen tako da ga možete napraviti na mnogo načina, i svaki ima neku svoju čar po kojoj se razlikuje.

Punjena piletina

Piletina je uvijek aktuelna, a postoje brojne kombinacije koje se mogu pripremiti sa ovim ukusnim mesom. Ako vam nedostaje ideja za ručak, mi vam preporučujemo recept kako da brzo i jednostavno pripremite sočnu piletinu sa pesto sosom i mocarelom.

Jesenji specijal

Jesenji specijal u sebi nosi sve one divne boje jeseni, zajedno sa šarolikim ukusima koje su spremili naši kuhari. Uživajte, prijatno!

Pastrmka sa musom i krem supom

Osim što je izvrstan specijalitet, pastrmka je i izbor koji pokazuje da vodite računa o zdravoj ishrani. Pastrmka je veoma zahvalna riba za pripremanje, ne zahtjeva velike kulinarske sposobnosti, a što je jednostavnije pripremite biće ukusnija.

Tri krem čorbice

Hladniji zimski dani su pred nama. Ojačajte svoj imunitet sa jednom od ukusnih čorbica.

Rolovana ćuretina

Mrkva na nešto drugačiji način daje našoj rolovanoj ćuretini jedinstven okus. Brzo, ukusno i zdravo. Uživajte!

Specijal u parku

Smoothie-ji su jedna od onih stvari koje će Vam u kratkom vremenskom roku dati energiju, osvježenje i dosta vitamina, a kombinaciji sa energetskim bombicama ojačati Vaš organizam i pripremiti ga za sve zimske izazove.

Četiri pice

Sjećate li se vi kada ste pripremili ili pojeli svoju prvu picu? Naš kuhar Deni kaže da je picu jako lako spremiti i da je on sa 11 godina prvi put spremio ovo svjetsko, a italijansko jelo. Za ovu epizodu je pripremio čak 4 pice, pa provjerite koja je vaša omiljena.

Salata sa kozjim sirom

Salata je obrok koji je uvijek dobrodošao. Ovo može biti jednostavan ručak ili osvježavajuća večera. Salata sa kozjim sirom odličan je izbor kada želite nešto lagano.

Rolnice od tikvica i humus

Tikvice su zahvalne za pripremu i mogu se pripremiti na razne načine, mi Vam donosimo ideju za pripremu zanimljivog recepta.

Pikantna piletina

Ukusi kao iz raja! Sjajne ideje za brz i ukusan obrok, morate da probate ove kombinacije ukusa.

Drugi specijal u Tropicu

Ako ne možete da odolite burgerima, preporučujemo vam odličan recept koji se veoma lako priprema. A rolat i slatki zalogaj su tu da zasladite na kraju i učinite ovaj obrok još ukusnijim.

Burgeri od bundeve i dinstani kupus

Od zdravog povrća kao što je bundeva možete napraviti veliki broj ukusnih jela. Veoma je prilagodljiva, pa je možete koristiti i za slatka i slana jela. Sa puno hranljivih i ljekovitih sastojaka, bundeva je nezaobilazna namirnica na jesenjoj trpezi.

Dvije paštete

Zdravi doručak za hladne zimske dane na brz i jednostavan način. Pokušajte i vi jednu od naših pašteta.

Skuša sa hrskavim povrćem

Preporučujemo jednu od najukusnijih i najprepoznatljivijih riba Jadrana - skušu u kombinaciji sa hrskavim povrćem.

Pica tijesto

Kako iskoristiti isto tijesto za različite brze i ukusne poslastice saznaćete u ovoj epizodi.

Rolnice brancina sa rižom

Brancin je jadranska riba veoma bogata jodom, kalijumom i natrijumom a omotan oko riže čini pravu zdravu poslasticu. Uživajte!

Potaž od bundeve i teleća šnicla sa gljivama

Bundeva se odavno koristi u zimskim danima kao izvor vitamina i minerala. Servirana kao prilog, u potažu, predstavlja savršenu kombinaciju sa telećom šniclom i gljivama.

Kolač A la ludvig

Kombinacija sladoleda, višnje i čokolade je jednostavno savršena, toplo preporučujemo ovu slasticu u ovim zimskim danima.

Doručak

Doručak je kažu najvažniji dnevni obrok. Preporučujemo!

Rolovani pileći batak

Preporučujemo ukusnu rolovanu piletinu u kombinaciji sa povrćem.

Specijal u Bijeljini

Tri vrste mesa u slasnim sosovima predstavljaju čaroliju za nepce. Toplo preporučujemo za sve prilike.

Kolač a la Ludvig

Sladoled je dobar i u zimskim danima a u kombinaciji sa čokoladom očaraće sve sladokusce.

Piletina na kineski način

Četvrtak je dan za goste. Ovoga puta spremamo piletinu na nešto drugačiji način, kineski. Preporučujemo!

Džumbus

...

Pileći file sa sojom i đumbirom

...

Specijal u Zenici

...

Drugi specijal u Zenici

...