Dodaci za kolače i peciva

Nezaobilazni dodaci raznim poslasticama i pecivima. Od praška za pecivo, sode bikarbone do kokos brašna i ostalih pomagača u pripremi kolača, daju Vam mogućnost da spremite divne deserte savršenog ukusa. Sa Bonito proizvodima koji se nalaze u skoro svakom receptu za spremanje peciva i kolača, priprema poslastica će imati zagarantovanu sigurnost uspijevanja!

Lješnjak

Lješnjak

Lješnjaci se mogu koristiti u pripremi jela u svježem obliku ili blago propečeni na tavi bez dodatka ulja. Nasjeckani se koriste u pripremi tijesta za poslastice ili kao dodatak za pripremu biskvita. U pripremi kolača odlično se slaže s kafom i medom. Kombinacija pečenih lješnjaka i čokolade je savršena kombinacija za glazure. Koristi se i za slana jela, sa mrkvom u salati ili sa zobenim pahuljicama i limunovom koricom u nadjevu za piletinu.
Sadrži gvožđe, kalijum, kalcijum, vitamine B i E i snažan je antioksidans, zbog sadržaja fitinske kiseline.

Prosječna nutritivna vrijednost na 100g proizvoda:

  • Energetska vrijednost: 2629kJ/628kcal
  • Proteini: 14,95g
  • Ugljeni hidrati: 16,70g od kojih šećeri 14,34g
  • Masti: 60,75g zasićene masne kiseline 4,46g
  • So: 0g
  • Pakovanje: 100g