Novosti

Šta majke stvarno žele za 8. mart?

Bonito je u svom duhu obilježio i Međunarodni dan žena, te još jednom istakao važnost zahvalnosti majkama. Majkama nije potrebno mnogo, dovoljan je sitan gest koji će im pokazati koliko su nam važne, koliko ih volimo i poštujemo i koliko smo im zahvalni za sve što rade.

Upravo iz tog razloga, napravili smo mali porodični eksperiment i provjerili: Šta mi mislimo da majke žele i šta majke stvarno žele za 8. mart!

Uvjerili smo se da je majkama bitna samo pažnja, kao vid naše zahvalnosti. One kažu da im materijalni pokloni ne trebaju, samo lijepa riječ i zajedničko provedeno vrijeme su im neprocenljivi. Pogledajte naš video, neka Vas inspiriše i podstakne da izrazite zahvalnost majci na svoj način, već danas.

Kuhanje i druženje u Bijeljini

Bonito studenti

Subota je dan za odmor, druženje i naravno kuhanje. Naša kuhinja se priključila sjajnoj pozitivnoj atmosferi nastaloj prilikom otvaranja novog Tropic centra u Bijeljini. Posjetioci centra su imali priliku da uživo uživaju u kulinarskim majstorijama našeg kuhara. Oni najsretniji su probali ukusna jela. Emisija koja je snimana u subotu je jedna od Specijala treće sezone koja počinje sa emitovanjem početkom januara 2017. godine. Bijeljina je samo jedan od gradova u kojima smo gostovali sa kuhinjom. Da li je Vaš grad jedan od njih saznajte prateći naš show i Facebook stranicu. Još jednom smo zahvalni Tropic-u i svima onima koji su nas posjetili za divnu atmosferu i još jedno nezaboravno druženje.

Posjeta studenata Proljoprivrednog i Tehnološkog fakulteta kompaniji ''Mladegs Pak''

Bonito studenti

Kompanija „Mladegs pak“ ugostila je u svojim poslovnim objektima u Prnjavoru studente Poljoprivrednog i Tehnološkog fakulteta. Tom prilikom studenti su na licu mjesta mogli vidjeti objekat i postrojenje, te sam proces proizvodnje. Diskutovali smo o raznim izazovima, kvalitetu proizvoda i značajem kupovine domaćih proizvoda. Tokom ove posjete, studenti su iskazali interesovanje i podržali su nas kao kvalitetnog domaćeg proizvođača. Ovim i sličnim iskustvima želi se doprinijeti kvalitetnijem i sveobuhvatnijem obrazovanju budućih inženjera, te podizanjem svijesti o važnosti kupovine domaćih proizvoda.

Kulinarska emisija Jest' dobro jest'

Jest dobro jest

Bonito ne prestaje da iznenađuje sa svojim inovativnim i zanimljivim dešavanjima, tako smo i počeli sa emitovanjem kulinarske emisije Jest' dobro Jest'.

Svi koji uživaju u kuhanju i kulinarskim čarolijama, uživaće uz našeg kuhara Danijela (Denija) Karalića, koji će Vas uvesti u svoj kulinarski svijet mašte sa modernim, jednostavnim i ukusnim receptima. Deni gaji ljubav prema muzici i kuhanju, pa smo odlučili da napravimo spoj dvije velike ljubavi. Kuhar Deni će predstaviti jednostavne i nevjerovatne recepte, u kombinaciji sa Bonito proizvodima koji su neizostavni dio njegovih ukusnih jela. Ta jela su neka od najboljih koja ćete ikada probati, a Deni će vam pokazati kako do njih!

Pratite nas, jer Bonito za Vas sprema divna iznenađenja i nagrađuje svoje vijerne gledaoce.

Saopštenje za učesnike nagradne igre "Bonito Vas vodi u Veneciju"

Poštovani učesnici u nagradanoj igri ,,Bonito Vas vodi u Veneciju’’,

Zahvaljujemo vam se na učešću i divnim specijalitetima koje ste pripremili za ovu priliku. Nadamo se da će odlazak u Veneciju i Italiju obogatiti vaše kulinarsko iskustvo i da će vaši specijaliteti sa Bonitom u budućnosti biti još raznovrsniji.

Nažalost od početka nagradne igre ,a naročito posljednjih nekoliko dana imamo učestale prigovore koji se odnose na ponašanje pojedinih učesnika nagradne igre , odnosno na način na koji pribavljaju poene (tzv. „lajkove“) neophodne za ulazak u finalni izbor.

S tim u vezi, moramo vas podsjetiti da su pravila i uslovi nagradne igre (koja su objavljena na našoj facebook stranici) precizni i unaprijed propisani te se nisu mogli (ne smiju) mijenjati u toku nagradne igre. Takav način bi doveo u pitanje regularnost nagradne igre.

Prikupljanje poena na način tako da takmičari animiraju svoje prijatelje, prijatelje prijatelja, fanove raznih stranica i članove FB grupa je, dozvoljeno. Ono što nije dozvoljeno to je korištenje različitih aplikacija i programa koji automatski lajkuju određenu objavu. Nismo očekivali da će se naši takmičari koristiti tim sredstvima, a nažalost imamo sumnje da su se određeni koristili baš tim. Istini za volju, nismo u mogućnosti optužiti tačno osobe koje su se tim koristile, jer je dozvoljeno javno da svako lajkuje bilo koju fotografiju koju objavimo na Bonito FB stranici.

Bonito je obezbjedio nagrade (poklon pakete) koji će se dodijeliti svim finalistima, kako bismo nagradili njihov trud da naprave najbolje jelo i osvoje putovanje u Veneciju.

Pet jela koja prolaze u finalni izbor su:
- Dina Jusić
- Mersida Rahmanović
- Samra Stupar
- Sanela Fehrić
- Sabina Bina Halilović

Na osnovu vaših komentara, poruka i apela odlučili smo u finalni izbor poslati još jedno jelo koje po broju lajkova nije ušlo među top pet jela. U pitanju je jelo koje nam je poslala Anita Mehičić. Dalje, sve je u rukama našeg kuhara, koji će detaljno pregledati svako jelo i na osnovu ranije utvrđenih kriterijuma odrediti pobjednika.

Očekujte video u petak, puno sreće želimo svim finalistima!