Aromatični dodaci jelima potrebni su kao poboljšivači okusa. Spretno kombinovani i pravilno dozirani, začini bude osjetila, kako vrhunskih gastronomskih delicija, tako i svakodnevnih jela.
Energetska vrijednost:
Proteini:
Ugljeni hidrati:
Masti:
So:
*Prosječna nutritivna vrijednost na 100g proizvoda
Začin koji ima prijatan, aromatičan miris. Omiljeni začin širom Evrope, a posebno u mediteranskim krajevima, odakle i potiče. Poznat kao neizostavan začin pri pravljenju pice. Dobar je kao dodatak omletu, italijanskim sosovima, jelima s paradajzom, jagnjetinom ili povrćem. Tikvice, brokule i patlidžan nadopunjuje svojom aromom, a odlično se slaže s bijelim lukom, bosiljkom, peršinom i maslinovim uljem.
Dodavanjem origana kao začina u dijetalnim jelima poboljšava se ukus hrane pogotovo kod neslanih jela i raznih supa od povrća, kojima daje aromu.