Nezaobilazni dodaci raznim poslasticama i pecivima. Od praška za pecivo, sode bikarbone do kokos brašna i ostalih pomagača u pripremi kolača, daju Vam mogućnost da spremite divne deserte savršenog ukusa. Sa Bonito proizvodima koji se nalaze u skoro svakom receptu za spremanje peciva i kolača, priprema poslastica će imati zagarantovanu sigurnost uspijevanja!
Energetska vrijednost: 1479kJ/348kcal
Proteini: 0,4g
Ugljeni hidrati: 87,0g od kojih šećeri 0,0g
Masti: 0g od kojih zasićene masne kiseline 0g
So: 0g
*Prosječna nutritivna vrijednost na 100g proizvoda
Neizostavan je pri pripremi kako slanih, tako i slatkih jela. Ima ulogu da vezuje ostale sastojke u jelima. Ne sadrži gluten. U slanim jelima poput krem supa, variva i umaka služi za zgušnjavanje jela. Pri pripremi čorbastih jela, gustin se pri kraju ubaci, dobro umiješa u njihov sadržaj i kratko prokuva zajedno sa ostalim sastojcima jela. Pri pripremi čvrstih jela, gustin se dodaje i umiješa u brašno i zajedno sa njima se peče. Mogući tragovi alergena glutena.