Bonito nudi pomoć i kod spremanja zimnice u vidu svojih dodataka za konzervisanje u koje ubrajamo: konzervans, limuntus i vinobran. Ovi dodaci su neizostavni kod spremanja zimnice za svaku domaćicu.
Energetska vrijednost:
Proteini:
Ugljeni hidrati:
Masti:
So:
*Prosječna nutritivna vrijednost na 100g proizvoda
Savršen dodatak koji će svaki džem brzo i lako pretvoriti u najslađu poslasticu za vaše najmilije. Skladan spoj voćne svježine i Boni džema vaša čula će odvesti u novu dimenziju. Pogodan za pripremu svih vrsta džemova, marmelada i želea, Boni džem klasik podrazumijeva odnos voća i šećera 1 kg : 1 kg, dok vam je za pripremu želea potrebna 1 l voćnog soka. Skladan spoj voćne svježine i Boni džema vaša čula će odvesti u novu dimenziju. Pripremite džem, marmeladu ili voćni žele uz minimalni udio šećera. Boni džem super podrazumijeva odnos 3:1, na 1 kg voća, ili 1 l voćnog soka, potrebno vam je samo 330 g šećera.
Priprema: Očišćeno voće po želji usitniti, ispasirati ili iscijediti voćni sok. Sadržaj vrećice dobro izmiješati s 2 kašike šećera, a zatim mješavinu izmiješati s pripremljenim voćem (1 kg) ili voćnim sokom (1l). Zagrijavati uz povremeno miješanje do vrenja. Dodati preostali šećer, pustiti da masa prokuha, te kuvati još 3 minute uz neprekidno miješanje. Po potrebi skinuti pjenu i vruće puniti u zagrijane tegle. Zatvoriti teglu poklopcem na navoj, okrenuti je i ostaviti da odstoji 5 minuta.