Bonito logo
Bonito logo
Ovo nije još jedna reklama za čaj

Ovo nije još jedna reklama za čaj

Čaj bonito

Dokazali smo da reklama za čaj ne mora biti još jedna obična reklama. U cilju promocije više i manje poznatih prirodnih ljepota prikazali smo 16 krajolika širom Bosne i Hercegovine. Tokom ovog putovanja posjetili smo i snimili skrivene lokacije koje oduzimaju dah i predstavljaju pravo bogatstvo. Kiša, snijeg, neobilježeni i neprohodni putevi nisu spriječili nastanak ove neobične reklame za Bonito čajeve. Netaknuta priroda i čista voda prisutni su svakom mjestu, kao i susretljivi i gostoprimivi mještani.

Uskim ulicama Počitelja, grada poznatog po srednjovjekovnoj tvrđavi u dolini Neretve, moguće je osjetiti miris cvijeća koji lokalno stanovništvo prodaje na tezgama. Počitelj, takođe je poznat i po domaćem soku od šipka.

Selo Lukomir, najviše je naseljeno mjesto u BiH na 1.495 m nadmorske visine. Lukomir je poput živog etno muzeja, gdje se živi tradicionalnim životom. Lokalno stanovništvo ispričalo je da se po dolasku prvog snijega iseljavaju iz kamenih kuća i napuštaju selo kome se tada može prići samo pješke ili na skijama.

Zlatno-žuti planinski obronci, potpuna tišina i sunce koje izlazi iza najvišeg planinskog vrha, Maglića, nesvakidašnje je iskustvo u kome svi možemo da uživamo zahvaljujući ovom videu.

Jahorina poznata i kao „snježna ljepotica“ krije najljepši zalazak sunca, dok je konzumiranje čaja na njenim vrhovima bilo neizostavno.

Ovom reklamom smo željeli da predstavimo manje poznate lokacije koje zaslužuju da budu primjećene zbog svih ljepota koje kriju. Upravo ovdje, u zemlji nedirnute prirode i čiste vode napravili smo Bonito čaj. Tamo gdje vazduh miriše po čaju, tamo gdje voda povezuje zemlju. Generacije su je čuvale, čistu vodu i nedirnutu prirodu. Tu smo napravili čaj.