Novosti

Bonito pizza specijal

Bonito ekskluzivno predstavlja Pizza specijal. Emisiju u kojoj smo za vas obišli najbolje pizza majstore u Bosni i Hercegovini, te otkrili kako Bonito kečap kreira poseban ukus njihovih specijaliteta. Emisiju emitujemo svakog petka na zvaničnoj facebook stranici našeg brenda “Bonito”.

Posjeta studenata Banjalučkog Univerziteta kompaniji „Mladegs Pak“

Posjeta studenata Banjalučkog Univerziteta kompaniji „Mladegs Pak“

Kompanija „Mladegs pak“ ugostila je u svojim poslovnim objektima u Prnjavoru studente Univerziteta u Banjoj Luci. Studenti Ekonomskog i Tehnološkog fakulteta posjetili su kompaniju u potrazi za novim znanjem i iskustvima. Direktor proizvodnje, tehnolozi, direktori prodaje i nabavke izdvojili su vrijeme da sa studentima razgovaraju o izazovima proizvodnje, plasmana i promocije proizvoda na tržištu BiH. Studenti su bili izuzetno zadovoljni prilikom da vide kako u praksi funkcionišu procesi o kojima uče na fakultetu. Posebno im je bilo interesantno vidjeti kako teče zaokruženi proces proizvodnje, od izrade ambalaže do pripremanja prehrambenih proizvoda koji se u njih pakuju. Interesovanje studenata bilo je izraženo i u pogledu primjene međunarodnih standarda u poslovanju i proizvodnji kao i izvozu domaćih proizvoda na strana tržišta. Rukovodstvo kompanije organizovalo je za studente dvije radionice, u kojima se diskutovalo o kvalitetu proizvoda i mogućnostima njihovog unaprijeđenja kao i strategijama kojim bi se javnost upoznala sa značajem kupovine domaćih proizvoda. Mišo Lambić, direktor prodaje kompanije „Mladegs pak“, izjavio je da mu je izuzetno zadovoljstvo bilo ugostiti studente koji bi u narednom periodu mogli tražiti zaposlenje u ovoj veoma uspješnoj domaćoj kompaniji. Studenti su po prijemu u kompaniju predali svoje biografije i motivaciona pisma. S obzirom da je riječ o veoma uspješnim apsolventima Banjalučkog Univerziteta, već ubrzo bi neko od njih mogao postati član jedne od najuspješnijih domaćih kompanija.

Mladegs pak podržava nauku

Mladegs pak podržava nauku

U ogranizaciji Društva Genetičara Bosne i Hercegovine i Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci, održan je drugi međunarodni simpozijum genetičara pod nazivom “Biotehnologija u medicini i poljoprivredi”. Sa ciljem unapređenja kvaliteta života društva u kome posluje, kompanija Mladegs pak podržava razvoj nauke i obrazovanja. U skladu sa tim, kompanija je prepoznala značaj istraživanja iz oblasti biotehnologije u poljoprivredno-prehrambenom sektoru, te je svojim doprinosom pomogla održavanje ovog Simpozijuma. Profesor doktor Stojko Vidović, predsjednik Društva Genetičara u BiH i organizacionog odbora Simpozijuma, istakao je značaj interesovanja koje je kompanija pokazala za održavanje ovog skupa i pronalaska rješenja za unaprijeđenje zdravlja čovjeka. Posebno je pohvalio inicijativu kompanije da u budućnosti investira u uzgoj sirovina za svoje proizvode na sopstvenim plantažama, čime će, kroz zaokružen proces proizvodnje, postići bolju kontrolu kvaliteta proizvoda i konkurentnost. Svakodnevnim praćenjem svjetskih dostignuća u oblasti prehrambene tehnologije, naša kompanija je svoje poslovanje uskladila sa zahtjevima međunarodnih standarda za obezbjeđenje kvaliteta i osiguranje bezbjednosti proizvoda. Konstantno težimo stvaranju visokokvalitetnih proizvoda od sirovina domaćeg porijekla, čime želimo da zadržimo povjerenje svojih potrošača. Predanost kvalitetu i primjena najsavremenijih tehnoloških procesa u proizvodnji hrane doprinose razvoju Bonito proizvoda koji su prepoznatljivi i jedinstveni po svom ukusu i recepturi.