Novosti

Godina velikih ulaganja

Godina velikih ulaganja

Za kompaniju „Mladegs Pak“ mnogo dobrih vijesti obilježilo je proteklu godinu. Najbitnija je, svakako, ulaganje u naše proizvodne kapacitete. Odluka da se u vremenu turbulentnih i nepredvidivih stanja na tržištu ulaže u sopstvene kapacitete pokazuje našu uvjerenost u kvalitet proizvoda i vjernost naših kupaca.

U 2015. godini planirano je ulaganje od 6 miliona km.

Od toga se 3,5 miliona km odnosi na ulaganje u nove savremene, ekološki efikasnije tehnologije. Ulagano je i u pravcu proširenja proizvodnog i skladišnog prostora koji je povećan za 2 500 kvadratnih metara. Rezultat našeg ulaganja je povećanje našeg proizvodnog kapaciteta za 200%.

Sva naša ulaganja i napori doprinijeli su otvaranju mogućnosti za nove poslove distribucije naših proizvoda na strana tržišta.

„Bonito“ proizvodi svoje mjesto na policama već pronalaze u 7 drugih zemalja. U 2016. godini će naći svoj put i do mnogih novih tržišta.

Asortimanu od preko 260 artikala, u 2015. godini, pridružili su se i novi: begova čorba, krem supa s vrganjim, krem supa od paradajza, šlag fix i tri vrste preliva za torte (bezbojni, crveni i okus jagode).

Naš najpoznatiji proizvod, „Bonito” kečap, početkom godine je dobio svoj novi, savremeni izgled. Lansiranje nove ambalaže ovog proizvoda pratila je i marketinška kampanja „Que Bonito“, gdje smo putem televizije i drugih medija kupcima predstavili „Bonito“ kečap u novoj boci.

I drugi naši proizvodi su prošli proces redizajniranja. Većina novih ambalaža već je dostupna našim kupcima.

Za početak 2016. godine možemo najaviti da „Bonito” čajevi, takođe, dobijaju novi izgled. Time ćemo našim vjernim kupcima dodatno povećati užitak korištenja različitih ukusa ovog toplog napitka. Već dugi niz godina „Bonito” čajevi su prvi izbor mnogim kupcima. Prema nedavno rađenom nezavisnom istraživanju naši čajevi, sa oko 700 000 korisnika, zauzimaju visoku treću poziciju po učešću na tržištu Bosne i Hercegovine.

Sve ovo nam dozvoljava da godinu na izmaku proglasimo za još jednu u nizu uspješnih.

Bonito u posjeti najmlađima

U okviru kampanje “Zahvalnost majci” "Bonito" je imao najljepši zadatak dosad, druženje sa našim najmlađim drugarima u vrtićima širom BiH. Sa njima smo razgovarali o tome koliko im znače njihove majke, po čemu su posebne i na čemu su im zahvalni. Naše drugare obradovali smo malim znakom pažnje, igračkama i didaktičkim materijalom kako bismo im uljepšali trenutke igre, kao i poklon pakovanjima "Bonito" proizvoda. Emisiju sa dirljivim dječijim izjavama ljubavi emitujemo svake nedjelje na facebook stranici našeg brenda "Bonito". Pogledajte kako je izgledalo naše druženje i simaptične izjave naših drugara širom BiH.

Hvala majkama za sve što rade za nas.

Banja Luka

Sarajevo

Prnjavor

Zenica

Nagradna igra „Zahvalnost majci“

Godina velikih ulaganja

Kako bismo izrazili zahvalnost našim majkama i skrenuli pažnju na značaj koje imaju u našim životima, organizovali smo nagradnu igru „Zahvalnost majci“. Autori najljepših i najiskrenijih stihova kojima su svojim majkama izrazili ljubav i poštovanje, nagrađeni su omiljenim „Bonito“ proizvodima. Zahvaljujemo se svim učesnicima i posebno čestitamo pobjednicima ovog nagradnog konkursa na kreativnosti u iskazivanju emocija.