Novosti

Neka vam svako jutro bude BONITO JUTRO!

Bonito jutro

Započnite dan zdravim doručkom i dobrim raspoloženjem! Isprobajte nove proizvode u našoj ponudi.

Bonito nastoji kontinuirano zadovoljavati zahtjeve potrošača, a dokaz tome je potpuno nova grupa artikala koja se pridružila našem brendu. Kao predstavnika, na policama vaših omiljenih marketa možete pronaći Zobene – ovsene kaše, koje će oduševiti sve one koji brinu o zdravom doručku.

U ponudi se nalazi 6 fenomenalnih ukusa kaša: čokolada; šumsko voće; brusnica; jabuka, suvo grožđe i cimet; malina i vanilija. Odaberite vama omiljen ukus i uživajte u brzoj i lakoj pripremi zdravog obroka gdje god se nalazili.

Po prvi put u Banjoj Luci svečano obilježen Dan majki, 300 majki na jednom mjestu!

Dan majki

U nedelju, 21.5.2017. organizovana je svečana proslava povodom Dana majki koji obilježavamo 14. maja. Preko 300 žena i majki bile su tu da uveličaju i upotpune ovaj divan događaj.

Kompanija Mladegs Pak d.o.o., sa svojim brendom Bonito, stala je iza Dana majki kao jednog od najvažnijih dana u godini. Želeći da mjesec maj bude mjesec u kojem će majke dobiti posebnu pažnju za posao koji svakodnevno rade i istaknu majke kao stub porodice, a samim tim i društva, kreiran je niz aktivnosti sa osvrtom na ovu temu. Jednomjesečna kampanja, prožeta je videom koji šalje snažnu poruku o važnosti uloge žene i majke, a završnim svečanim događajem u Gradskom pozorištu Jazavac, upotpunili smo samu kampanju.

Uz druženje, koktel, fotografisanje i iskreni osmijeh, žene su imale priliku da razmjenjuju iskustva i pričaju o herojstvu sa kojim majke žive u tišini, bez adekvatnog društvenog priznanja za posao koji svakodnevno obavljaju. Posebnu emotivnu notu nosila je činjenica da su žene osjetile da nisu same i da imaju podršku svih majki koje razumiju kroz šta sve jedna majka mora da prođe kroz obavljanje životne uloge.

Poseban doprinos ovoj činjenici dale su gošće Adriana Basara i Maja Isović Dobrijević, koje su se obratile zvanicama sa par riječi podrške.

„Posebna je čast biti majka 4 djece, predsjednica Humanitarne organizacije Budimo ljudi i obavljati sve obaveze u društvu koje je stvoreno i prilagođeno svima jednako i muškarcima i ženama“, rekla je Adriana.

Na kraju ovog divnog druženja, majke su imale priliku uživati u predstavi „Bračni parastos“ u izvedbi glumaca Gradskog pozorišta „Jazavac“, čime je upotpunjeno veče kreirano samo za osmijeh majke.

Bonito se potrudio da nam vrati svijest o ulozi žene, i još jednom kaže svim majkama: „Hvala vam što ste naši superheroji!“

Ko su naši SUPERHEROJI? Odazivaju se na – MAMA!

Kada spomenemo Superheroje često mislimo na misteriozne likove sa kojima odrastamo tokom djetinjstva ili koje gledamo kao junake crtanih filmova, ali nikada ne pomislimo da su ti superheroji svuda oko nas i da oni zaista postoje. To su naši stvarni heroji – naše majke.

Mjesec maj je obilježen kao mjesec u kojem posebnu pažnju dajemo majkama. Sve više zemalja prihvata 14. maj kao Dan majki, što je slučaj i sa Bosnom i Hercegovinom. Kompanija Mladegs Pak d.o.o iz Prnjavora, sa svojim brendom Bonito, stala je iza ovog dana kao jednog od najvažnijih dana u godini i odlučila majkama još jednom reći veliko HVALA, uz posebne znake pažnje baš na ovaj dan.

Domaći brend Bonito ističe kako je uloga majki u jačanju društva, porodice i domaćinstva najvažnija uloga, ne samo u Bosni i Hercegovini, nego u svakoj zemlji. Svaki dan treba da budemo svjesni da su naši superheroji upravo pored nas i rade 24/7, ne očekuju platu, rade bez slobodnog dana i rade najteži, a ujedno i najljepši posao na svijetu – posao majke.

Upravo zbog toga, slavimo Dan majki zajedno. Pozovite svoju majku i recite joj: „HVALA što si moj SUPERHEROJ!“

Dijelimo poruke ljubavi!

Bonito studenti

Obilježili smo 8. mart i velikom akcijom „Dijelimo poruke ljubavi!“ Željeli smo da samohranim majkama i majkama iz socijalno – ugroženih kategorija pokažemo da nisu same i da imaju našu podršku.

U sklopu akcije organizovali smo i jedno žensko okupljanje. Kroz druženje, šminkanje i friziranje, zajedničkim snagama pisali smo divne poruke podrške i ljubavi majkama. Poruke su nas inspirisale i pogodile pravu suštinu. Imali smo snažne, lične, čak i šaljive poruke i kao sažetak naših zajedničkih misli, izdvojili bismo sljedeću:

„Vi ste najjače i najdivnije osobe na ovom svijetu. Zaslužujete svu ljubav koja postoji, samo naprijed! Samo hrabro!”

Poruke ljubavi i podrške, zajedno sa Bonito poklon paketima, dijelili smo sa Humanitarnom organizacijom „Budimo ljudi“, uz veliku podršku hrabrim ženama.

Šta majke stvarno žele za 8. mart?

Bonito je u svom duhu obilježio i Međunarodni dan žena, te još jednom istakao važnost zahvalnosti majkama. Majkama nije potrebno mnogo, dovoljan je sitan gest koji će im pokazati koliko su nam važne, koliko ih volimo i poštujemo i koliko smo im zahvalni za sve što rade.

Upravo iz tog razloga, napravili smo mali porodični eksperiment i provjerili: Šta mi mislimo da majke žele i šta majke stvarno žele za 8. mart!

Uvjerili smo se da je majkama bitna samo pažnja, kao vid naše zahvalnosti. One kažu da im materijalni pokloni ne trebaju, samo lijepa riječ i zajedničko provedeno vrijeme su im neprocenljivi. Pogledajte naš video, neka Vas inspiriše i podstakne da izrazite zahvalnost majci na svoj način, već danas.

Kuhanje i druženje u Bijeljini

Bonito studenti

Subota je dan za odmor, druženje i naravno kuhanje. Naša kuhinja se priključila sjajnoj pozitivnoj atmosferi nastaloj prilikom otvaranja novog Tropic centra u Bijeljini. Posjetioci centra su imali priliku da uživo uživaju u kulinarskim majstorijama našeg kuhara. Oni najsretniji su probali ukusna jela. Emisija koja je snimana u subotu je jedna od Specijala treće sezone koja počinje sa emitovanjem početkom januara 2017. godine. Bijeljina je samo jedan od gradova u kojima smo gostovali sa kuhinjom. Da li je Vaš grad jedan od njih saznajte prateći naš show i Facebook stranicu. Još jednom smo zahvalni Tropic-u i svima onima koji su nas posjetili za divnu atmosferu i još jedno nezaboravno druženje.

Posjeta studenata Proljoprivrednog i Tehnološkog fakulteta kompaniji ''Mladegs Pak''

Bonito studenti

Kompanija „Mladegs pak“ ugostila je u svojim poslovnim objektima u Prnjavoru studente Poljoprivrednog i Tehnološkog fakulteta. Tom prilikom studenti su na licu mjesta mogli vidjeti objekat i postrojenje, te sam proces proizvodnje. Diskutovali smo o raznim izazovima, kvalitetu proizvoda i značajem kupovine domaćih proizvoda. Tokom ove posjete, studenti su iskazali interesovanje i podržali su nas kao kvalitetnog domaćeg proizvođača. Ovim i sličnim iskustvima želi se doprinijeti kvalitetnijem i sveobuhvatnijem obrazovanju budućih inženjera, te podizanjem svijesti o važnosti kupovine domaćih proizvoda.

Kulinarska emisija Jest' dobro jest'

Jest dobro jest

Bonito ne prestaje da iznenađuje sa svojim inovativnim i zanimljivim dešavanjima, tako smo i počeli sa emitovanjem kulinarske emisije Jest' dobro Jest'.

Svi koji uživaju u kuhanju i kulinarskim čarolijama, uživaće uz našeg kuhara Danijela (Denija) Karalića, koji će Vas uvesti u svoj kulinarski svijet mašte sa modernim, jednostavnim i ukusnim receptima. Deni gaji ljubav prema muzici i kuhanju, pa smo odlučili da napravimo spoj dvije velike ljubavi. Kuhar Deni će predstaviti jednostavne i nevjerovatne recepte, u kombinaciji sa Bonito proizvodima koji su neizostavni dio njegovih ukusnih jela. Ta jela su neka od najboljih koja ćete ikada probati, a Deni će vam pokazati kako do njih!

Pratite nas, jer Bonito za Vas sprema divna iznenađenja i nagrađuje svoje vijerne gledaoce.

Saopštenje za učesnike nagradne igre "Bonito Vas vodi u Veneciju"

Poštovani učesnici u nagradanoj igri ,,Bonito Vas vodi u Veneciju’’,

Zahvaljujemo vam se na učešću i divnim specijalitetima koje ste pripremili za ovu priliku. Nadamo se da će odlazak u Veneciju i Italiju obogatiti vaše kulinarsko iskustvo i da će vaši specijaliteti sa Bonitom u budućnosti biti još raznovrsniji.

Nažalost od početka nagradne igre ,a naročito posljednjih nekoliko dana imamo učestale prigovore koji se odnose na ponašanje pojedinih učesnika nagradne igre , odnosno na način na koji pribavljaju poene (tzv. „lajkove“) neophodne za ulazak u finalni izbor.

S tim u vezi, moramo vas podsjetiti da su pravila i uslovi nagradne igre (koja su objavljena na našoj facebook stranici) precizni i unaprijed propisani te se nisu mogli (ne smiju) mijenjati u toku nagradne igre. Takav način bi doveo u pitanje regularnost nagradne igre.

Prikupljanje poena na način tako da takmičari animiraju svoje prijatelje, prijatelje prijatelja, fanove raznih stranica i članove FB grupa je, dozvoljeno. Ono što nije dozvoljeno to je korištenje različitih aplikacija i programa koji automatski lajkuju određenu objavu. Nismo očekivali da će se naši takmičari koristiti tim sredstvima, a nažalost imamo sumnje da su se određeni koristili baš tim. Istini za volju, nismo u mogućnosti optužiti tačno osobe koje su se tim koristile, jer je dozvoljeno javno da svako lajkuje bilo koju fotografiju koju objavimo na Bonito FB stranici.

Bonito je obezbjedio nagrade (poklon pakete) koji će se dodijeliti svim finalistima, kako bismo nagradili njihov trud da naprave najbolje jelo i osvoje putovanje u Veneciju.

Pet jela koja prolaze u finalni izbor su:
- Dina Jusić
- Mersida Rahmanović
- Samra Stupar
- Sanela Fehrić
- Sabina Bina Halilović

Na osnovu vaših komentara, poruka i apela odlučili smo u finalni izbor poslati još jedno jelo koje po broju lajkova nije ušlo među top pet jela. U pitanju je jelo koje nam je poslala Anita Mehičić. Dalje, sve je u rukama našeg kuhara, koji će detaljno pregledati svako jelo i na osnovu ranije utvrđenih kriterijuma odrediti pobjednika.

Očekujte video u petak, puno sreće želimo svim finalistima!