Nezaobilazni dodaci raznim poslasticama i pecivima. Od praška za pecivo, sode bikarbone do kokos brašna i ostalih pomagača u pripremi kolača, daju Vam mogućnost da spremite divne deserte savršenog ukusa. Sa Bonito proizvodima koji se nalaze u skoro svakom receptu za spremanje peciva i kolača, priprema poslastica će imati zagarantovanu sigurnost uspijevanja!
Energetska vrijednost:
Proteini:
Ugljeni hidrati:
Masti:
So:
*Prosječna nutritivna vrijednost na 100g proizvoda
Idealan dodatak za sva peciva. Povećava volumen, razvija strukturu tijesta i stvara specifičan ukus i miris. Priprema domaćeg hljeba je nezaobilazna bez ovog dodatka. U domaćoj tradicionalnoj kuhinji koristi se za dizanje tijesta od kojih se prave krofne, štrudla od oraha, makovnjača, uštipci. U italijanskoj kuhinji koristi se pri pripremi tijesta za picu, a francuski kroasan sadrži kvasac kao bazu.